המתכון מכיל 12 פרוסות, במנה יש כ- 150 קלוריות איכותיות ☺
מתאים בתור ארוחת ביניים, אחר הצהריים, כשמתחשק משהו מתוק.
מצרכים:
- 100 גרם שיבולת שועל גסה + 100 גרם שיבולת שועל "הכנה מהירה", טבעי
- 3 ביצים
- כוס וחצי חלב
- כפית תמצית וניל
- כפית תמצית רום
- קינמון לפי הטעם (בערך כף)
- 3 כפות דבש/ סילאן/ סירופ אגבה, או לסוכרתיים- ממתיק
- 4 כפות צימוקים שחורים או בננה גדולה חתוכה לקוביות
- ** תחליפי פירות יבשים= כף צימוקים/ 2 שזיפים/ 3 משמשים/ 2 תמרים/ כף חמוציות ללא תוספת סוכר
- 15 חצאי אגוזי מלך טבעיים
- 15 שקדים טבעיים
אופן ההכנה:
- מבשלים בסיר, על אש בינונית את החלב וכשמגיע לרתיחה, מסירים מהאש.
- שמים בקערה את שיבולת השועל ומעל שופכים את החלב, מערבבים ומניחים בצד ל-10 דקות.
- מערבבים בנפרד את הביצים, עם תמצית הרום והווניל ומוסיפים לקערה עם שיבולת השועל.
4. מוסיפים גם את הדבש. - קוצצים את הפירות היבשים, האגוזים והשקדים ומוסיפים לקערה, מוסיפים גם את הקינמון.
- מערבבים הכול יחד היטב.
- בתבנית מרובעת שטוחה (העוגה לא תופחת!), מפזרים מעט שיבולת שועל גסה ומעל שופכים את התערובת, כך שהפירות והאגוזים מפוזרים באופן שווה על פני התבנית.
- אופים למשך חצי שעה, בחום בינוני, עד שמתקשה ומזהיב מעט.
- למי שאוהב- אפשר לפזר מעט קינמון למעלה.