המתכון מכיל 8 מנות
כל מנה = 280 קלוריות למנה
מצרכים:
- 8 יחידות חזה עוף, שטוח ודק כמו לשניצלים
- 4 כפות פסטו או חרדל
- כוס פרחי ברוקולי, מבושלים (אפשר להשתמש בסנפרוסט)
- כוס פרחי כרובית, מבושלים
- 2 שיני שום כתושות
- מלח ופלפל לפי הטעם
- עלה דפנה
- בצל אחד, קצוץ
- כף שמן זית
- 3 ראשים של בצל ירוק, קצוצים
- 2 כוסות יין לבן
- כף קמח, מומלץ כוסמין
- שליש כוס מים או מרק עוף
אופן הכנה:
- מועכים גס במזלג את הכרובית והברוקולי, שהתבשלו עד לריכוך ומתבלים בחצי כפית חרדל או פסטו, מלח ופלפל, שן שום כתושה.
- מורחים על כל שניצל כפית פסטו ואז כף גדושה מהמלית, כך שנשאיר שוליים של סנטימטר מכל צד, נגלגל ונהדק עם קיסם.
- מחממים את השמן במחבת ומאדים את הבצל, השום והבצל הירוק, עד הזהבה.
- מוסיפים את גלילות העוף ומשאירים על אש קטנה, עד שמזהיב מכל הצדדים.
- מוסיפים את המלח, פלפל, עלה דפנה, יין לבן ומבשלים כ- 10 דקות, ברתיחה עדינה.
- מערבבים את הקמח עם המים או המרק, לעיסה אחידה ומוסיפים למחבת.
- מבשלים עוד 10 דקות ומדי פעם הופכים את הגלילות.
בתיאבון
קרן הדיאטנית