למה כדאי לאכול ענבים?
- ענבים מכילים למעלה מ-1600 תרכובות פעילות של נוגדי חמצון, אשר מסייעים בהפחתת הסיכון לסרטן, יתר לחץ דם, מחלות לב, טרשת עורקים וזיהומים.
- ענבים עשירים בשלל ויטמינים ומינרלים, כמו ויטמין C , מגנזיום, ויטמינים מקבוצת B ועוד..
- ענבים עשירים בסיבים תזונתיים, החשובים לפעילות מערכת העיכול.
כמה כדאי לאכול?
ענבים מכילים כמות סוכר גבוהה ובעלי אנדקס גליקמי גבוה מאוד, כלומר- אכילתם גורמת לעלייה חדה של רמת הסוכר בדם.
לכן, כדאי להקפיד על מנת פרי אחת של ענבים, שהיא 10 ענבים קטנים ולא יותר מזה, כחלק משלוש מנות פרי ביום.
חשוב להגביל את הצריכה לחולי סכרת, טריגליצרידים גבוהים ולבעלי עודף משקל.
קבלו טיפ קטן לקיץ- הקפיאו את הענבים וקחו כנשנוש 6-7 ענבים קפואים, זה כמו קרטיב ☺
גם לי קשה לעמוד בפיתוי של ענבים יפים, צבעוניים ומבריקים, הקורצים אליי מתוך הסלסלה בסופר 😉 לכן, אני רוכשת אותם ומרשה לעצמי בכמות מדודה, כי אין סיבה שלא נהנה מהם!