התבשיל מכיל גם קטניות וגם דגנים מלאים, עשיר בחלבון, מאוד משביע וטעים
מהווה ארוחה שלמה או כתוספת אליה – בכמות מדודה!
מצרכים:
- 2 כפות שמן זית
- 3 בצלים בינוניים, קצוצים
- 1 גזר בינוני, מגורד
- 2 גבעולי סלרי, מקולפים וקצוצים
- 1 כוס עגבניות טריות, קצוצות
- 3 כוסות מים
- חצי כוס עדשים מונבטים (או רק מבושלים)
- 1 כוס גריסי פנינה/ בורגול/ אורז
- 4 שיני שום טרי
- קמצוץ רוזמרין
- מלח ופלפל שחור
- למי שאוהב חריף- טבסקו/ צ'ילי
אופן הכנה:
- מטגנים את הבצל בסיר גדול עם שמן, עד שמזהיב
- מוסיפים את הסלרי והבצל הקצוץ ומבשלים 5 דקות נוספות.
- מוסיפים את שאר החומרים, חוץ מהגזר ומביאים לרתיחה
- מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-35 דקות, בוחשים מידי פעם.
- מוסיפים את הגזר המגורד ומבשלים כ- 5 דקות נוספות, עד שהעדשים והדגנים רכים.