המתכון מכיל כ- 45 עוגיות, כל עוגייה כ- 60 קלוריות.
מצרכים לבצק:
- 100 גרם חמאה או חמאת קוקוס
- 2 כפות סוכר חום
- כף סוכר וניל
- 5 כפות ממרח שקדים טבעי ללא סוכר (שקדיה/ שקדימון)
- כוס וחצי קמח ללא גלוטן (אפשר להחליף בקמח כוסמין)
- חצי כוס קורנפלור
- חצי שקית אבקת אפייה
מצרכים לציפוי:
- ביצה גדולה
- כף סוכר
- 3/4 כוס שקדים טבעיים טחונים או קוקוס
- חצי חבילת שוקולד מריר מגורד
אופן ההכנה:
- מקציפים את החמאה עם הסוכר וסוכר הוניל, עד לקבלת קרם.
- מוסיפים את חמאת השקדים וממשיכים להקציף.
- מנפים את הקמח ומוסיפים את תערובת יחד עם אבקת האפייה.
- מפזרים ומשטחים את הבצק בתבנית אפייה, מרופדת בנייר אפייה.
- בכלי נפרד, מקציפים את הביצה עם הסוכר, מוסיפים את השקדים והשוקולד ומקציפים מעט.
- מורחים את הבלילה על הבצק שבתבנית, עם כף.
- אופים בחום בינוני של 180 מעלות, למשך 35 דקות עד להשחמה.
- מקררים ומוציאים את העוגה למשטח עבודה, חותכים לריבועים קטנים ושומרים בכלי סגור (ממליצה להקפיא!!!).
בתיאבון ובהנאה ? אחת ליד הקפה, לא להתפתות ליותר.