המתוק המושלם ליד הקפה ☺
15 יחידות, כל יחידה כ- 180 קלוריות
רכיבים:
- 1 כוס שיבולת שועל
- 25 גרם אגוזי לוז, מקדמיה או שקדים לא קלויים
- 25 גרם גרעיני דלעת וגרעיני חמנייה לא קלויים
- חצי כוס טחינה גולמית
- רבע כוס דבש או סילאן ללא סוכר
- 50 גרם שומשום מלא
- 50 גרם אגוזי מלך
- חצי כפית מלח
אופן ההכנה:
- מתחילים בקליית שיבולת השועל, אגוזי מלך ושקדים, בתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות, למשך 15 דקות.
- מצננים לטמפרטורת החדר.
- מסירים את הקליפה מאגוזי הלוז והשקדים (לא חובה).
- מרפדים תבנית בגודל 20*15 בנייר אפייה.
- מעבירים לקערה את התוכן ואליו מוסיפים את שאר האגוזים, שומשום וגרעינים ומערבבים.
- בסיר קטן מבשלים על להבה בינונית את הטחינה, דבש, מלח, תוך כדי בחישה, למשך דקה שתיים- עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים לתערובת החמה, את תערובת האגוזים ושיבולת השועל וממשיכים לבחוש עוד מספר דקות, עד שהכול מצופה ברוטב והמרק אחיד ודביק.
- מורידים מהאש, מערבבים היטב ויוצקים לתבנית המרופדת בנייר אפייה.
- משטחים לשכבה אחידה ומעל שמים נייר אפייה נוסף- מהדקים טוב טוב בעזרת תחתית של כוס.
- מסירים את נייר האפייה העליון ומכניסים למקרר לשעה קלה, ללא כיסוי.
- עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר למשך לילה.
- מניחים על קרש חיתוך וחותכים בעזרת סכין חדה לגודל הרצוי.
** שומרים בכלי אטום, אפשר במקרר, אפשרי גם להקפיא חלק.