רכיבים:
- חציל ארוך
- ביצה
- 2 כפות יוגורט טבעי
- כפית טחינה גולמית
- מלח ופלפל
- מעט פטרוזיליה קצוצה או בזיליקום
אופן הכנה:
- שוטפים ומייבשים את החציל ומכניסים אותו שלם לתנור, על נייר אפייה בחום של 250 מעלות, למשך 20 דקות (ניתן גם לשרוף על הגז).
- כשהוא מוכן פורסים אותו לאורך ומפזרים מעט מלח גס.
- מערבבים ביצת עין עם כפית שמן ומניחים מעל החציל.
- מטפטפים מעל החציל יוגורט וכפית טחינה גולמית.
* מומלץ להגיש עם פרוסת לחם מלא וסלט ירוק.