המאפינס שלי שחוסל בשידור בתכנית פותחים יום בערוץ 13
ולמה חוסל?
כי הוא טעיםםםםםם
בנוסף בריא, מאוזן מבחינת סוכר וללא גלוטן.
והנה המתכון:
מאפינס קקאו והפתעות ללא גלוטן
מנה = 1 מאפינס בתור ביניים או ארוחת בוקר קלילה ליד הקפה למי שפחות רעב בשעות הבוקר
כל מאפינס כ120 קלוריות איכותיות בלבד.
רכיבים:
220 מ"ל שיבולת שועל ללא גלוטן
220 מ"ל חלב (אפשר להמיר בחלב שקדים/ סויה ללא סוכר)
2 ביצים גדולות
כפית קקאו
שליש כוס מייפל טבעי (אפשר להמיר בדבש או בסילאן טבעי)
כפית קינמון
3 כפות חמוציות ללא תוספת סוכר
חצי כוס מיקס אגוזים ושקדים טבעיים קצוצים
אופן ההכנה:
מרתיחים את החלב על הגז. שופכים על שיבולת השועל בקערה ומניחים לספיגה למשך 15 דקות. כשזה קצת מתקרר, מערבבים טוב ומוסיפים את שאר הרכיבים ומערבבים טוב לעיסה הומגנית.
משמנים קלות תבנית מאפינס ומפזרים מעט שיבולת שועל בתחתית.
ממלאים במלית עד הסוף ומכניסים לתבנית שחוממה מראש ל170 מעלות למשך כחצי שעה (עד שהקיסם יבש ויש צבע שזוף. שימו לב לא לשרוף!)
מוציאים מהתנור ומחכים שיתקרר, מחלצים מהתבנית ומאפסנים בקופסא אטומה בקירור למשך עד 4 ימים (אפשר לחמם כמה שניות במיקרו).
בתיאבון!