מתכון מדהים למנה עיקרית סופר טעימה, חגיגית ומפנקת,
קל מאוד להכנה.
רכיבים:
8 פרגיות (לשטח דק).
למילוי:
- 300 גרם בשר טחון (ניתן בקר רזה- כתף).
- חצי בצל סגול וחצי בצל לבן.
- כוס עשבי תיבול קצוצים דק (כוסברה, פטרוזיליה, בזיליקום).
- 3 כפות שמן זית.
- 2 שיני שום כתושות.
- כפית פפריקה מתוקה.
- חצי כפית כמון.
- מלח ופלפל שחור גרוס.
לרוטב:
- 2 כפות סילאן.
- כף צ'ילי מתוק.
- כף סויה.
ובנוסף:
- סלסלת פטריות שמפניון טריות.
- ראש שום מופרד לשיני שום שלמות ומקולפות.
- 2 ענפים של אורגנו או זעתר טרי.
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל- 180 מעלות.
- במחבת טובה, מזהיבים את הבצל עם 3 כפות שמן, סוגרים את הבשר עם הפפריקה, שום, כמון, מלח ופלפל. ומקררים לטמפרטורת החדר.
- פורסים כל פרגית, מניחים מהתערובת של הבשר ומגלגלים.
- מניחים כשה"תפר" כלפי מטה (ניתן לסגור עם קיסמים).
- מניחים בתבנית יפה ומפזרים את הפטריות השלמות ועוד שיני שום שלמות בין הפרגיות.
- מפזרים מעל עלי אורגנו טריים.
- מכסים את התבנית בנייר אלומיניום לאפייה ואופים במשך שעה.
- מסירים את הכיסוי ואופים חצי שעה נוספת, עד קבלת צבע עמוק ומגרה.
מגישים לצד סלט עלים רענן ונהנים מכל ביס!