המתכון מכיל 4 מנות, כל פלפל כ- 50 קלוריות בלבד!
מצרכים:
- 8 פלפלים אדומים קטנים, להוריד להם את הראש (לשמור אותו), שטופים ויבשים
- 2 גזרים מגורדים
- 2 קישואים מגורדים
- כוס אורז מלא מבושל
- כוס אפונה עדינה מבושלת
- בצל גדול קצוץ
- 3 שיני שום קצוצות
- שמן זית|
- מלח ופלפל
- קורנית/ תימין/ בזיליקום טרי
- רוטב עגבניות
אופן ההכנה:
- מבשלים בסיר שטוח רוטב עגבניות עם מעט מלח, פלפל, עשבי תיבול וחצי כפית סוכר.
- בינתיים מטגנים במחבת, בכפית שמן זית, את הבצל, השום, הירקות, האפונה המבושלת והאורז המבושל- מערבבים ומכבים.
- ממלאים את הפלפלים ומכסים עם החלק שהורדנו מהם.
- מניחים בסיר עם הרוטב החם.
- מבשלים על אש קטנה, במשך חצי שעה, עד שהפלפלים מתרככים מעט.