כמו שאני תמיד אומרת – חייבים לגוון! מי יכול לאכול כל יום למשך כך חייו לחם קל עם קוטג' דל שומן וסלט?
אז קבלו כמה ארוחות שאני נוהגת להכין לשם הגיוון והנשמה…
מצרכים:
- חבילה קטנה של קמח תופח- מומלץ לערבב חצי מהכמות, שתהיה קמח מלא תופח
- 2 אשל
- רסק עגבניות קטן
- תבלינים- שן שום כתושה, אורגנו, מלח ופלפל שחור
- שקית קטנה של גבינה צהובה מגורדת (ניתן להמיר בגבינת פטה 5% מעודנת)
- תוספות לפי הטעם- טבעות בצל, עגבנייה פרוסה, טבעות זיתים, טונה וכן הלאה
אופן ההכנה
- מכינים את הבצק: מערבבים בקערה 2 אשל+ חבילת קמח- שימו לב שהבצק הוא דביק ולא אמורים לרדד אותו, לשים את הבצק ויוצרים כדור, משמנים תבנית גדולה ומהדקים את הבצק בעזרת הידיים.
- מכינים את הרוטב: מערבבים את הרסק עם התבלינים ומורחים על הפיצה שכבה דקה.
- מרכיבים את הפיצה: מפזרים מעל את הגבינה ומקשטים בתוספות שבחרתם.
- מכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה (240 מעלות), למשך 10 דקות.
- מוציאים את הפיצה למשך 5 דקות ואז מחלקים למנות.
*** טיפ חשוב: במידה ומספר הסועדים מצומצם (4 ומטה), אני ממליצה להכין את המתכון בחצי מכמות המצרכים ולאפות בתבנית קטנה.
שלבו פרוסת פיצה עם סלט ירקות ושיהיה בתיאבון!!!
"שושקה" – פלפלים קלויים עם גבינה
- לוקחים פלפלים מאורכים בינוניים ומנקים מגרעינים
- ממלאים בכל מיני גבינות עד 5% (מומלץ שתהיה שם טוב טעם/ כנען)
- אפשר להוסיף מעט זיתים קצוצים/ עשבי תיבול שונים קצוצים/ עגבניות שרי קצוצות/ בצל ירוק קצוץ וכו'- איך שתכינו ייצא מנצח!
- בתבנית עם נייר אפייה- מניחים את הפלפלים ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני- גבוה, עד שהם משחימים.
** מומלץ להגיש עם סלט כרוב או חסה ואפשר לשלב גם 2 פרוסות לחם קל.