15 יחידות, כל מאפין מכיל כ-75 קלוריות
מתאים לגיוון ארוחות ערב, פיקניקים ולאירוח כמובן.
מומלץ לשלב עם פלטת גבינות רזות וירקות.
מצרכים:
- חבילה גדולה של גבינת כנען 5%
- גביע יוגורט 1.5%
- 5 כפות גבינה בולגרית 5%, מגורדת
- 1/2 כוס קמח מלא תופח (או קמח כוסמין + כפית אבקת אפייה)
- 3 ביצים טרופות
- חבילת פטריות טריות, פרוסות
- בצל גדול, קצוץ
- צרור עירית או בזיליקום קצוץ
- 2 כפות שמן זית משובח
- מלח ופלפל שחור גרוס
- תבנית שקעים משומנת מעט
אופן ההכנה:
- במחבת טפלון/ קרמי חמה, מוסיפים את השמן ומטגנים עד הזהבה את הבצל.
- מוסיפים את הפטריות לעוד כמה דקות, מתבלים ומורידים מהאש.
- בקערה מערבבים את שאר החומרים ומוסיפים את תכולת המחבת.
- ממלאים את תבנית השקעים (השאירו מרווח כי זה תופח מעט) ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני, למשך 30-40 דקות, עד להזהבה.
- מוציאים מהתנור ומקררים מעט לפני שמוציאים את המאפינס מהתבנית.