כבר דיברנו פסטה? אמרנו שלא צריך לוותר, אלא, לדעת איך לשלב בחוכמה בתפריט השבועי ולשמור על כמויות פר מנה.
לזניה לא חייבת להיות עשירה בשומן וקלוריות, אפשר גם אחרת….
המתכון מכיל 4 מנות, כל מנה מכילה כ-250 קלוריות
להגיש בליווי סלט ירקות או סלט חסה, מתובל ברוטב בלסמי.
מצרכים:
- 8-10 עלי לזניה
- חצי חבילת קוטג' 5%
- חבילת גבינה טוב טעם 3%
- 3 שיני שום כתושות
- בצל בינוני קצוץ
- כף שמן זית
- 2 כוסות רסק עגבניות
- צרור עלי בזיליקום/ אורגנו
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 3 כפות גבינה צהובה עד 9%, מגורדת
אופן ההכנה:
- בתבנית מלבנית (גודל של טוסטר אובן), מניחים שכבה אחת של עלי לזניה יבשים (בערך 5), אין צורך לבשל אותם קודם.
- מטגנים את הבצל עם השמן, מוסיפים את רסק העגבניות, התבלינים ומערבבים.
- מורידים מהאש ומצננים.
- מערבבים את הגבינות יחד.
- מורחים שכבה מתערובת הגבינות, על עלי הלזניה ומעל יוצקים מהרוטב.
- מניחים מעל עוד 5 עלי לזניה, מורחים שוב גבינות ושוב רוטב.
- מעל הכול מפזרים את הגבינה הצהובה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש, לחום בינוני, למשך 45 דקות ואוכלים בתאבון עם סלט ירקות עשיר.