פלצ'ינטה (בלינצ'ס) ללא גלוטן

  1. דף הבית
  2. /
  3. פינוקים בריאים
  4. /
  5. פלצ'ינטה (בלינצ'ס) ללא גלוטן

קרן נו מה עם המתכון לפלצ'ינטה (בלינצ'ס) המהמם מהתכנית בפותחים יום?
הנה הוא בא חברים!
ממש לא רק לשבועות, אחד בארוחת ביניים בכיף עם הקפה/תה של אחר הצהריים –
גם בריא וגם פינוק אמיתי! וכל זה רק ב100 קלוריות ליחידה.

המתכון קל קל קל להכנה:
?רכיבים לתערובת הבלינצ'ס:
2 ביצים
כף מייפל טבעי
כפית תמצית וניל
כוס חלב (ניתן להמיר לחלב שקדים או סויה)
50 גרם חמאה מומסת או 2 כפות שמן
כוס קמח
רבע כפית מלח
כפית שמן לטיגון היחידה הראשונה
*** לבלינצ'ס ללא גלוטן: חצי כוס קמח ללא גלוטן + חצי כוס קמח שקדים
ולהוסיף עוד חצי כוס מים
?רכיבים למילוי גבינה:
500 גרם גבינה לבנה או ריקוטה טבעית
2 כפות מייפל טבעי
חצי כוס צימוקים שחורים
גרידת לימון מלימון שלם
רבע כפית קינמון

?אופן הכנה:
מערבבים יחד את כל מרכיבי המלית ומשהים במקרר לחצי שעה.
מערבבים יחד בקערה את כל רכיבי הבלינצ'ס עד לעיסה חלקה .
מחממים היטב מחבת טובה נון סטיק, משמנים מעט. מעבירים מצקת קטנה למחבת ומטלטלים כך שהתערובת תתפרש בצורה אחידה על כל המחבת (שימו לב, זה צריך להיות דק).
ברגע שהקצוות מזהיבות הופכים בזהירות לצד השני (אני תופסת בצדדים וזהירות הופכת) וממשיכים לחמם לעוד כמה דקות.
מעבירים לצלחת שטוחה וחוזרים על הפעולה עד שמסיימים את כל התערובת.

?הרכבת הפלצ'ינטה:
על כל בלינצ'ס מורחים בעדינות כף גדושה מהמלית, מקפלים את הקצוות לאורך ואז לחצי (אפשר גם למרוח לאורך ולגלגל) .
אפשר לשמור במקרר בכלי אטום עד 3 ימים ולחמם מעט לפני האכילה.
אין על המתכון הזה, פשוט שלמות? ספרו לי איך יצא לכם, לבריאות!

לרכישת חוברת המתוקים:

דילוג לתוכן