המתכון מכיל כ- 30-40 כדורי תמרים
כל כדור כ- 80 קלוריות (ממליצה לשמור במנז'טים במקפיא).
מצרכים:
- אריזת תמרים בואקום- 500 גרם
- 100 גרם אגוזי מלך, קצוצים דק
- תפוח ירוק מקולף ומגורד על פומפייה דקה (לשמור את הנוזלים)
- 2 כפות מים
- כפית טחינה גולמית גדושה
- קוקוס לציפוי
- מנז'טים קטנים
אופן הכנה:
- מוציאים את התמרים מהשקית לקערה, יחד עם 2 כפות מים.
- מחממים 2 דקות במיקרוגל.
- מוסיפים את האגוזים הקצוצים, הטחינה והתפוח המגורד.
- יוצרים כדורים קטנים ומגלגלים בקוקוס.
- מסדרים במנז'טים ומכניסים להקפאה (שם גם מומלץ לשמור אותם).
*** בשביל לקבל טעם יותר שוקולדי ולטשטש את טעם התמרים, אפשר להוסיף כף מחוקה של קקאו.