בימים קרים, אין כמו מרק חם, מנחם, סמיך, טעים ומשביע!
תראו עד כמה המרק הזה מגרה עם הצבע המהמם שלו..
מצרכים:
כף שמן זית
בצל גדול רגיל קצוץ דק
2 גזרים מגורדים
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
תפוח אדמה אחד גדול, חתוך לקוביות קטנות
בטטה אחת קטנה, חתוכה לקוביות
2 קישואים עם הקליפה, מגורדים גס
2 קישואים עם הקליפה, חתוכים לקוביות
כוס אפונה קפואה עדינה
מים
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
כף אבקת מרק טבעית (תערובת תבלינים יבשים, יש להשיג בחנויות טבע)
צרור פטרוזיליה, שטוף וקשור
חצי כוס פטרוזיליה, קצוצה דק
חצי כוס קוואקר
אופן ההכנה:
הצבע המדהים הזה לא מגיע מאבקת מרק!
- הטריק הוא להתחיל בטיגון הבצל, גזר מגורד- עד לצבע כתום מהמם.
- מוסיפים את הקישוא המגורד, עד לריכוך.
- מוסיפים את קוביות שאר הירקות ומערבבים לכמה דקות עד ריכוך,
- מוסיפים את האפונה.
- מכסים במים, מתבלים ומוסיפים את צרור הפטרוזיליה הקשור.
- מרתיחים ומבשלים על אש נמוכה כשעה.
- מוציאים את צרור הפטרוזיליה, טוחנים חצי מכמות המרק (לא חובה אבל זה ממש מוסיף)
- מוסיפים חצי כוס קוואקר
- מתקנים תיבול ומבשלים על אש נמוכה עוד רבע שעה.
ו….מוכן!