אין סיבה לוותר על בשר בקר, צריך לדעת איך לבחור אותו…
בחרו בשר משובח- נתח של כתף בקר טרי , בקשו מהקצב להסיר את כל השומן הנגלה לעין ולטחון את הבשר- כך קיבלתם בשר בקר דל שומן (5%) ומלא בברזל.
מצרכים לקציצות:
- 500 גרם בשר טחון, דל שומן
- בצל קצוץ דק
- 3 שיני שום כתושות
- כפית בהרט
- מלח ופלפל גרוס
- צרור פטרוזיליה, קצוץ דק מאוד
- ביצה טרופה
- כפות פירורי לחם או קוואקר
מצרכים לבטטות:
- 3 בטטות מקולפות ופרוסות בעובי 1 ס"מ בערך
- 6 שיני שום שלמות ומקולפות.
מצרכים לטחינה:
- 4 כפות טחינה גולמית משומשום מלא (עשירה בברזל, סידן וסיבים תזונתיים)
- מים
- מיץ מלימון שלם
- מערבבים הכול יחד עד למרקם חלק.
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל המצרכים של הקציצות יחד ומשהים בצד לחצי שעה.
2. לאחר מכן, יוצרים קציצות בינוניות ומעט שטוחות.
3. בתבנית משומנת, מניחים את פרוסות הבטטה וביניהן מפזרים את שיני השום, מעל מסדרים את הקציצות.
4. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני, למשך 15-20 דקות, עד להזהבה.
5. הופכים את הבטטות ואת הקציצות (שהקציצות יישארו בשכבה העליונה) ומניחים מעל כל קציצה מהטחינה.
6. את הרוטב שנשאר מפזרים מעל הבטטות ומכניסים שוב לתנור, לעוד 20-30 דקות, עד להזהבה.