מתכון מדהים למנה עיקרית סופר טעימה, חגיגית ומפנקת,
קל מאוד להכנה.
רכיבים:
8 פרגיות (לשטח דק).
למילוי:
- 300 גרם בשר טחון (ניתן בקר רזה- כתף).
 - חצי בצל סגול וחצי בצל לבן.
 - כוס עשבי תיבול קצוצים דק (כוסברה, פטרוזיליה, בזיליקום).
 - 3 כפות שמן זית.
 - 2 שיני שום כתושות.
 - כפית פפריקה מתוקה.
 - חצי כפית כמון.
 - מלח ופלפל שחור גרוס.
 
לרוטב:
- 2 כפות סילאן.
 - כף צ'ילי מתוק.
 - כף סויה.
 
ובנוסף:
- סלסלת פטריות שמפניון טריות.
 - ראש שום מופרד לשיני שום שלמות ומקולפות.
 - 2 ענפים של אורגנו או זעתר טרי.
 
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל- 180 מעלות.
 - במחבת טובה, מזהיבים את הבצל עם 3 כפות שמן, סוגרים את הבשר עם הפפריקה, שום, כמון, מלח ופלפל. ומקררים לטמפרטורת החדר.
 - פורסים כל פרגית, מניחים מהתערובת של הבשר ומגלגלים.
 - מניחים כשה"תפר" כלפי מטה (ניתן לסגור עם קיסמים).
 - מניחים בתבנית יפה ומפזרים את הפטריות השלמות ועוד שיני שום שלמות בין הפרגיות.
 - מפזרים מעל עלי אורגנו טריים.
 - מכסים את התבנית בנייר אלומיניום לאפייה ואופים במשך שעה.
 - מסירים את הכיסוי ואופים חצי שעה נוספת, עד קבלת צבע עמוק ומגרה.
 
מגישים לצד סלט עלים רענן ונהנים מכל ביס!
								
								
								



