למה לא "כל יום חזה עוף"?

  1. דף הבית
  2. /
  3. מנות עיקריות
  4. /
  5. למה לא "כל יום...

בתהליך של אכילה נכונה אנחנו נדרשים להכניס לא מעט שינויים.

כדיאטנית קלינית אני נתקלת המון במיתוסים שאתם סוחבים אתכם מאיזו דיאטה או משהו שקראתם, מיתוסים שהם לא רק לא נכונים אלא מעמיסים עליכם הגבלות נוספות מיותרות בתהליך שגם ככה דורש השקעה.

בואו נדבר רגע על התפריט הבנאלי הזה הכולל בו בכל יום לארוחת צהריים חזה עוף.

אני מוצאת פה כמה בעיות:

1. משעמם! כדי להתמיד בשינוי וכדי שההתחלה שלכם תניב פירות להמשך, אתם חייבים מטבח בריא שמח, אפשרות לגיוון ותמרון לא משנה איפה אתם נמצאים.

2. לא בריא! בחזה עוף אמנם יש חלבון, הוא דל שומן וכולסטרול אבל הוא גם עני מאוד בברזל, בוויטמין B12 ואבץ. החשיבות לאלמנטים האלה בתזונה היא גבוהה מאוד ואם נוריד אותם לפרק זמן יוותר חסר. חסר כזה ישליך ישירות על הבריאות, על ירידה במשקל והעלאת מסת שריר (לא לטובה), על האנרגיה, רמת הערנות והריכוז שלכם.

3. פספוס! ברגע שאנחנו אוכלים רק משהו מסוים, גם אם תזונתית הוא בריא לנו , אנחנו לא אוכלים אופציות אחרות שבהן ההרכב הוא גם כן בריא ושונה. לכן גם דיאטת "לבן" "כתום" "ירוק" היא פאסה וממש לא נכונה, צריך תמיד לגוון ולהנות מכל מה שיש לתזונה העשירה לתרום לנו.

אז מה אני כן מציעה?

חלוקה נכונה שבועית לגבי מנות החלבון שלכם:

* פעמיים בשבוע מנת בשר אדום רזה: בקר רזה כמו כתף, סינטה , פילה או הודו אדום. נתחים רזים המכילים עד 5% שומן העשירים מאוד בחלבון, בברזל, B12 ואבץ

* פעמיים בשבוע דגים – מומלץ דגי ים קרים כדי להכניס כמות רצויה של חומצת שומן אומגה 3

* פעמיים בשבוע קטניות – פעמיים בשבוע תזונה שאינה בשרית יכולה להיות גיוון מעולה ותתרום להכנסת פיטוסטרולים (חומצות שומן מן הצומח), סיבים והרבה ויטמינים ומינרלים . למשל: עדשים, אפונה, גרגירי חומוס, שעועית.

* עוף/חזה עוף/פרגית- לגוון בהכנה. אין צורך לאכול יבש וחסר חיים וטעם.

משתפת אתכם מתכון מעולה בהכנה של 10 דקות

מוקפץ עם חזה עוף- ללקק את האצבעות

ללא פחמימות- ללא גלוטן- ללא סוכר

כל המתכון כ-450 קלוריות

רכיבים:

150 גרם חזה עוף חתוך לקוביות

פלפל אדום חתוך לרצועות

קישוא גדול פרוס לחצאי עיגולים

בצל סגול פרוס לחצאי טבעות

גזר פרוס לחצאי עיגולים

4 פטריות טריות פרוסות

2 שיני שום פרוסות

ג'ינג'ר פרוס דק (גודל אצבע)

כפית שמן זית

כף סויה דל נתרן

כפית סילאן טבעי ללא תוספת סוכר

פלפל שחור גרוס ומלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

מחממים ווק , כשהיא לוהטת מוסיפים את השמן ומיד את הבצל, שום וג'ינגר

בעזרת כף מעץ מערבבים מעט ומוסיפים את קוביות חזה העוף, סוגרים אותן מעט.

מוסיפים את כל הירקות ומערבבים

כשהירקות מעט מתרככים (אל תהפכו אותם לסמרטוט), מוסיפים את התיבול ומקפיצים מעט עד שהעוף מוכן לחלוטין ויש כבר ריח שאי אפשר להתאפק! ובתיאבון!

להתאמת תוכנית תזונה אישית הכוללת התאמה בריאותית, מטרה מדויקת, מעבר על בדיקות דם, תזונה אופטימלית לפעילות גופנית, מותאמת לסדר היום שלכם ולהעדפות מזון- השאירו פרטים ונחזור בהקדם

https://before-after.ravpage.co.il/details

דילוג לתוכן