כל המתכון מכיל כ- 300 קלוריות
מצרכים:
- 1/2 ק"ג מלפפונים
- ליטר מים רותחים
- 2 בצלים גדולים
- גביע יוגורט 1.5%
- שן שום
- מיץ לימון לפי הטעם
- פטרוזיליה קצוצה
- 2 כפיות שמן זית
אופן ההכנה:
- מרתיחים את המים, מכניסים בצלים חתוכים לטבעות, מרתיחים שנית.
2. מורידים מהאש, מסננים ומקררים. - חותכים את המלפפונים לאורך ומנקים מגרעינים, חותכים לרוחב (מקבלים חצאי עיגולים).
4. מערבבים עם הבצל, שום, מלח, יוגורט, מיץ לימון ופטרוזיליה.