סלט סלק-תפוח

  1. דף הבית
  2. /
  3. ירקות
  4. /
  5. סלט סלק-תפוח

איזה סלט – חגיגה! ובאמת הסלט הזה מככב אצלי כשאני מארחת
לפני המתכון, כמה מילים על סלק אדום:
✔️הסלק הוא בד"כ ירק ששנוי מאוד במחלוקת…ולמרות שהסלק האדום הינו ירק, המכיל כמות פחמימות וסוכר לא קטנה, הסיבים התזונתיים בו מאטים את עליית רמת הסוכר בדם. הסלק משפיע לטובה על מערכות הגוף בניהן מערכת העיכול והינו ירק משביע מאוד.
✔️הסלק האדום שייך למשפחת הפקעות, לכן הוא עשיר בפחמימות .
✔️ הצבע האדום מעיד על פיגמנט מסוג בטלאין (Betalain) והוא מקור מעולה לוויטמין C.
✔️עלי הסלק לעומת זאת, דלים מאוד בקלוריות ועשירים בנוגד חמצון בשם כלורופיל אשר נותן את הצבע הירוק.
✔️ הסלק עשיר בסיבים תזונתיים המסייעים לפעילות תקינה של מערכת העיכול.
שנעבור למתכון?
סלט סלק-תפוח

רכיבים והכנה:
4 סלקים בינוניים מבושלים/אפויים/ ואקום מקולפים וחתוכים לקוביות
1 תפוח גדול ירוק או פינק ליידי (שיהיה חמצמץ) חתוך לקוביות קטנות
חצי כוס חד פעמית של אגוזי מלך טבעיים קצוצים
מערבבים הכול יחד בקערה

לרוטב:
מיץ משני תפוזים גדולים
כפית דבש (או חצי כפית ממתיק )
כף חומץ בלסמי
מעט מלח גס
בקערית מערבבים היטב את רכיבי הרוטב ושופכים מעל הסלט, מערבבים היטב ומגישים
לקישוט חופן פטרוזיליה או כוסברה קצוצים קטן קטן (לא חובה!) לבריאות

דילוג לתוכן