- הסלק האדום שייך למשפחת הפקעות, לכן הוא עשיר בפחמימות.
- הצבע האדום מעיד על פיגמנט מסוג בטלאין (Betalain) והוא מקור מעולה לוויטמין C.
- עלי הסלק לעומת זאת, דלים מאוד בקלוריות ועשירים בנוגד חמצון בשם כלורופיל, אשר נותן את הצבע הירוק.
- הסלק עשיר בסיבים תזונתיים, המסייעים לפעילות תקינה של מערכת העיכול.
ערך תזונתי סלק אדום ל-100 גרם: | |
אנרגיה | 43 קלוריות |
פחמימות | 9.56 גרם |
סוכרים | 6.76 גרם |
סיבים תזונתיים | 2.8 גרם |
שומן | 0.17 גרם |
חלבון | 1.61 גרם |
מים | 87.58 גרם |
ויטמין C | 4.9 מ"ג (6% מהצריכה המומלצת) |
חומצה פולית | 109 מיקרו-גרם (27% מהצריכה המומלצת) |
הטיפ שלי!
למרות שהסלק האדום הינו ירק, המכיל כמות פחמימות וסוכר לא קטנה, הסיבים התזונתיים בו מאטים את עליית רמת הסוכר בדם.
הסלק משפיע לטובה על מערכות הגוף, ביניהן מערכת העיכול והינו ירק משביע מאוד.
המלצתי- שלבו את הסלק כטרי, מבושל או אפוי, כחלק מתפריט יומי מאוזן וחלק ממנות הירק ביום.
בתיאבון ולבריאות! ☺