פיצה קלה ובריאה שילדים ומבוגרים אוהבים

כמו שאני תמיד אומרת – חייבים לגוון! מי יכול לאכול כל יום למשך כך חייו לחם קל עם קוטג' דל שומן וסלט? 
אז קבלו כמה ארוחות שאני נוהגת להכין לשם הגיוון והנשמה…

 

מצרכים:

 

  • חבילה קטנה של קמח תופח- מומלץ לערבב חצי מהכמות, שתהיה קמח מלא תופח
  • 2 אשל
  • רסק עגבניות קטן
  • תבלינים- שן שום כתושה, אורגנו, מלח ופלפל שחור
  • שקית קטנה של גבינה צהובה מגורדת (ניתן להמיר בגבינת פטה 5% מעודנת)
  • תוספות לפי הטעם- טבעות בצל, עגבנייה פרוסה, טבעות זיתים, טונה וכן הלאה

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבצק: מערבבים בקערה 2 אשל+ חבילת קמח- שימו לב שהבצק הוא דביק ולא אמורים לרדד אותו, לשים את הבצק ויוצרים כדור, משמנים תבנית גדולה ומהדקים את הבצק בעזרת הידיים.
  2. מכינים את הרוטב: מערבבים את הרסק עם התבלינים ומורחים על הפיצה שכבה דקה.
  3. מרכיבים את הפיצה: מפזרים מעל את הגבינה ומקשטים בתוספות שבחרתם.
  4. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה (240 מעלות), למשך 10 דקות.
  5.  מוציאים את הפיצה למשך 5 דקות ואז מחלקים למנות. 

 

*** טיפ חשוב: במידה ומספר הסועדים מצומצם (4 ומטה), אני ממליצה להכין את המתכון בחצי מכמות המצרכים ולאפות בתבנית קטנה.
שלבו פרוסת פיצה עם סלט ירקות ושיהיה בתיאבון!!!

 

"שושקה" – פלפלים קלויים עם גבינה

 

  1. לוקחים פלפלים מאורכים בינוניים ומנקים מגרעינים
  2. ממלאים בכל מיני גבינות עד 5% (מומלץ שתהיה שם טוב טעם/ כנען)
  3. אפשר להוסיף מעט זיתים קצוצים/ עשבי תיבול שונים קצוצים/ עגבניות שרי קצוצות/ בצל ירוק קצוץ וכו'- איך שתכינו ייצא מנצח!
  4. בתבנית עם נייר אפייה- מניחים את הפלפלים ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני- גבוה, עד שהם משחימים.

** מומלץ להגיש עם סלט כרוב או חסה ואפשר לשלב גם 2 פרוסות לחם קל.

 

דילוג לתוכן