פילאף קינואה- מוגש חם אבל טעים גם קר

פחמימה מעולה, המון חלבון ומלא סיבים, ויטמינים ומינרלים

המתכון מכיל 3-4 מנות, כל מנה כ- 250 קלוריות.

 

מצרכים:

  • 1/4 כוס גזר
  • 1/4 כוס בצל ירוק
  • 2 כפות סלרי אמריקאי
  • חצי פלפל אדום
  • חצי פלפל ירוק
  • 2 כוסות קינואה מבושלת (בערך כוס ורבע קינואה לפני בישול)
  • שן שום כתושה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית אורגנו טרי או יבש
  • מלח ופלפל לבן לפי הטעם
  • 1/2 כוס שקדים או אגוזי לוז חתוכים


אופן ההכנה: 

  1. שוטפים היטב את הקינואה היטב במסננת, מבשלים אותה עם שתי כוסות מים (הרתחה ואז על אש הכי נמוכה, למשך כ- 20 דקות. לסגור את האש ולהשאיר את הסיר סגור לעוד 10 דקות- כשהקינואה מוכנה, יוצאת לה מן קליפה שקופה).
  2. .קוצצים את כל הירקות דק מאוד.
  3. מחממים במחבת את השמן ומקפיצים את הירקות, לשמור על פריכותם.
  4. מוסיפים את השום, האורגנו, המלח והפלפל.
  5. קולים את השקדים במחבת יבשה ומוסיפים את כל המרכיבים לקינואה המבושלת, מערבבים היטב.

** הצעת הגשה: לדחוס את הסלט בכוס ולהפוך על הצלחת.
מומלץ כתוספת למנה בשרית או כארוחת צמחונית קלילה.

דילוג לתוכן