פחמימה מעולה, המון חלבון ומלא סיבים, ויטמינים ומינרלים
המתכון מכיל 3-4 מנות, כל מנה כ- 250 קלוריות.
מצרכים:
- 1/4 כוס גזר
- 1/4 כוס בצל ירוק
- 2 כפות סלרי אמריקאי
- חצי פלפל אדום
- חצי פלפל ירוק
- 2 כוסות קינואה מבושלת (בערך כוס ורבע קינואה לפני בישול)
- שן שום כתושה
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית אורגנו טרי או יבש
- מלח ופלפל לבן לפי הטעם
- 1/2 כוס שקדים או אגוזי לוז חתוכים
אופן ההכנה:
- שוטפים היטב את הקינואה היטב במסננת, מבשלים אותה עם שתי כוסות מים (הרתחה ואז על אש הכי נמוכה, למשך כ- 20 דקות. לסגור את האש ולהשאיר את הסיר סגור לעוד 10 דקות- כשהקינואה מוכנה, יוצאת לה מן קליפה שקופה).
- .קוצצים את כל הירקות דק מאוד.
- מחממים במחבת את השמן ומקפיצים את הירקות, לשמור על פריכותם.
- מוסיפים את השום, האורגנו, המלח והפלפל.
- קולים את השקדים במחבת יבשה ומוסיפים את כל המרכיבים לקינואה המבושלת, מערבבים היטב.
** הצעת הגשה: לדחוס את הסלט בכוס ולהפוך על הצלחת.
מומלץ כתוספת למנה בשרית או כארוחת צמחונית קלילה.