מג'אדרה עם טוויסט

התבשיל מכיל גם קטניות וגם דגנים מלאים, עשיר בחלבון, מאוד משביע וטעים

מהווה ארוחה שלמה או כתוספת אליה – בכמות מדודה!

 

מצרכים:

  • 2 כפות שמן זית                                       
  • 3 בצלים בינוניים, קצוצים                           
  • 1 גזר בינוני, מגורד                                    
  • 2 גבעולי סלרי, מקולפים וקצוצים                                 
  • 1 כוס עגבניות טריות, קצוצות                                  
  • 3 כוסות מים                                              
  • חצי כוס עדשים מונבטים (או רק מבושלים)
  • 1 כוס גריסי פנינה/ בורגול/ אורז
  • 4 שיני שום טרי                                         
  • קמצוץ רוזמרין
  • מלח ופלפל שחור
  • למי שאוהב חריף- טבסקו/ צ'ילי

 

אופן הכנה:

  1. מטגנים את הבצל בסיר גדול עם שמן, עד שמזהיב
  2. מוסיפים את הסלרי והבצל הקצוץ ומבשלים 5 דקות נוספות.
  3. מוסיפים את שאר החומרים, חוץ מהגזר ומביאים לרתיחה
  4. מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-35 דקות, בוחשים מידי פעם. 
  5. מוסיפים את הגזר המגורד ומבשלים כ- 5 דקות נוספות, עד שהעדשים והדגנים רכים.
דילוג לתוכן