עוגת הבריאות של קרן

המתכון מכיל 12 פרוסות, במנה יש כ- 150 קלוריות איכותיות ☺

מתאים בתור ארוחת ביניים, אחר הצהריים, כשמתחשק משהו מתוק.

 

מצרכים:

 

  • 100 גרם שיבולת שועל גסה + 100 גרם שיבולת שועל "הכנה מהירה", טבעי
  • 3 ביצים
  • כוס וחצי חלב 
  • כפית תמצית וניל
  • כפית תמצית רום
  • קינמון לפי הטעם (בערך כף)
  • 3 כפות דבש/ סילאן/ סירופ אגבה, או לסוכרתיים- ממתיק 
  • 4 כפות צימוקים שחורים או בננה גדולה חתוכה לקוביות
  • ** תחליפי פירות יבשים= כף צימוקים/ 2 שזיפים/ 3 משמשים/ 2 תמרים/ כף חמוציות ללא תוספת סוכר
  • 15 חצאי אגוזי מלך טבעיים
  • 15 שקדים טבעיים

 

אופן ההכנה:

 

  1. מבשלים בסיר, על אש בינונית את החלב וכשמגיע לרתיחה, מסירים מהאש.
  2. שמים בקערה את שיבולת השועל ומעל שופכים את החלב, מערבבים ומניחים בצד ל-10 דקות.
  3. מערבבים בנפרד את הביצים, עם תמצית הרום והווניל ומוסיפים לקערה עם שיבולת השועל.
    4. מוסיפים גם את הדבש.
  4. קוצצים את הפירות היבשים, האגוזים והשקדים ומוסיפים לקערה, מוסיפים גם את הקינמון.
  5. מערבבים הכול יחד היטב.
  6. בתבנית מרובעת שטוחה (העוגה לא תופחת!), מפזרים מעט שיבולת שועל גסה ומעל שופכים את התערובת, כך שהפירות והאגוזים מפוזרים באופן שווה על פני התבנית.
  7. אופים למשך חצי שעה, בחום בינוני, עד שמתקשה ומזהיב מעט.
  8. למי שאוהב- אפשר לפזר מעט קינמון למעלה. 

 

 

לרכישת חוברת המתוקים:

דילוג לתוכן