עוגיות שקדים ללא גלוטן

  1. דף הבית
  2. /
  3. פינוקים בריאים
  4. /
  5. עוגיות שקדים ללא גלוטן

המתכון מכיל כ- 45 עוגיות, כל עוגייה כ- 60 קלוריות.

 

מצרכים לבצק:

  • 100 גרם חמאה או חמאת קוקוס
  • 2 כפות סוכר חום
  • כף סוכר וניל
  • 5 כפות ממרח שקדים טבעי ללא סוכר (שקדיה/ שקדימון)
  • כוס וחצי קמח ללא גלוטן (אפשר להחליף בקמח כוסמין)
  • חצי כוס קורנפלור
  • חצי שקית אבקת אפייה

מצרכים לציפוי:

  • ביצה גדולה
  • כף סוכר
  • 3/4 כוס שקדים טבעיים טחונים או קוקוס
  • חצי חבילת שוקולד מריר מגורד

אופן ההכנה:

  1. מקציפים את החמאה עם הסוכר וסוכר הוניל, עד לקבלת קרם.
  2. מוסיפים את ריבת החלב וממשיכים להקציף.
  3. מנפים את הקמח ומוסיפים את תערובת יחד עם אבקת האפייה.
  4. מפזרים ומשטחים את הבצק בתבנית אפייה, מרופדת בנייר אפייה.
  5.  בכלי נפרד, מקציפים את הביצה עם הסוכר, מוסיפים את השקדים והשוקולד ומקציפים מעט.
  6. מורחים את הבלילה על הבצק שבתבנית, עם כף.
  7. אופים בחום בינוני של 180 מעלות, למשך 35 דקות עד להשחמה.
  8.  מקררים ומוציאים את העוגה למשטח עבודה, חותכים לריבועים קטנים ושומרים בכלי סגור (ממליצה להקפיא!!!).


בתיאבון ובהנאה ? אחת ליד הקפה, לא להתפתות ליותר.

 

 

לרכישת חוברת המתוקים:

דילוג לתוכן