מאפינס שוקולד לייט

המתכון כולל 8 מאפינס

מנה של מאפין אחד =  150 קלוריות
(בהנחה שהשתמשתם ברסק תפוחים ולא שמן ובתחליף סוכר).

 

מצרכים:

  • 1/2 כוס מים
  • 1/3 כוס אבקת קקאו
  • 1/2 כוס שמן קנולה או 1/2 כוס רסק תפוחים טבעי ללא תוספת סוכר
  • 3/4 כוס סוכר או תחליף סוכר, בהתאמה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 גביע יוגורט 3% ביו
  • 1 כוס (פחות כף) קמח מלא (מומלץ כוסמין)
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • קורט מלח
  • 2 ביצים טרופות

לקרם: 2 כפות קקאו טבעי, מומס במעט חלב.

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את הקמח, רסק תפוחים, וניל, יוגורט, אבקת אפיה, סודה לשתייה , מלח, ביצים.
  2. את הקקאו ממיסים עם המים, מצננים מעט ואז מוסיפים לתערובת ומערבבים הכול היטב יחד.
  3. משמנים תבנית מאפינס, ממלאים כמעט עד הסוף (זה תופח) ואופים 20 דקות, עד שהקיסם יוצא יבש.
  4. מכינים את הקרם, מצננים במקרר ומורחים מעל כל מאפין.

 

 

לרכישת חוברת המתוקים:

דילוג לתוכן