חטיפי גרנולה ביתיים – קל להכנה, בריא באמת ולא תעשייתי!!!

המתוק המושלם ליד הקפה ☺

15 יחידות, כל יחידה כ- 180 קלוריות

רכיבים:

  • 1 כוס שיבולת שועל
  • 25 גרם אגוזי לוז, מקדמיה או שקדים לא קלויים
  • 25 גרם גרעיני דלעת וגרעיני חמנייה לא קלויים
  • חצי כוס טחינה גולמית
  • רבע כוס דבש או סילאן ללא סוכר
  • 50 גרם שומשום מלא
  • 50 גרם אגוזי מלך
  • חצי כפית מלח

 

אופן ההכנה:

  1. מתחילים בקליית שיבולת השועל, אגוזי מלך ושקדים, בתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות, למשך 15 דקות.
  2. מצננים לטמפרטורת החדר.
  3. מסירים את הקליפה מאגוזי הלוז והשקדים (לא חובה).
  4. מרפדים תבנית בגודל 20*15 בנייר אפייה.
  5. מעבירים לקערה את התוכן ואליו מוסיפים את שאר האגוזים, שומשום וגרעינים ומערבבים.
  6. בסיר קטן מבשלים על להבה בינונית את הטחינה, דבש, מלח, תוך כדי בחישה, למשך דקה שתיים- עד לקבלת תערובת אחידה. 
  7. מוסיפים לתערובת החמה, את תערובת האגוזים ושיבולת השועל וממשיכים לבחוש עוד מספר דקות, עד שהכול מצופה ברוטב והמרק אחיד ודביק.
  8. מורידים מהאש, מערבבים היטב ויוצקים לתבנית המרופדת בנייר אפייה.
  9. משטחים לשכבה אחידה ומעל שמים נייר אפייה נוסף- מהדקים טוב טוב בעזרת תחתית של כוס.
  10. מסירים את נייר האפייה העליון ומכניסים למקרר לשעה קלה, ללא כיסוי.
  11. עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר למשך לילה.
  12. מניחים על קרש חיתוך וחותכים בעזרת סכין חדה לגודל הרצוי.

** שומרים בכלי אטום, אפשר במקרר, אפשרי גם להקפיא חלק. 

 

 

לרכישת חוברת המתוקים:

דילוג לתוכן