לא יודעת מה אתכם אבל אני חזק כבר בעניין המרקים
אין כמו מרק טוב שמחכה לי כשאני חוזרת הביתה- רעבה , עייפה ולא תמיד יש לי כוח לעמוד להכין משהו
מרק טעים ומנחם זו גם אופציה מעולה לקבל הרבה ירקות , גם חלבון (אם תוסיפו קטניות/בשר)
אפשר לשתות בין לבין כביניים או ממש כארוחה בפני עצמה.
אז קבלו את מרק העגבניות החתיך שלי רוצים מתכון?
15 עגבניות אדומות , בשלות, שטופות וחתוכות (משקיענים- יכולים לקלף)
ליטר של ציר מרק עוף או מים רותחים
4 שיני שום כתושות
בצל גדול קצוץ
כרישה קצוצה
2 גבעולי סלרי קצוצים
צרור עלי סלרי וצרור עלי פטרוזיליה שטופים וקשורים בחוט
מלח ופלפל לפי הטעם (אם השתמשתם בציר עוף לשים פחות מלח)
כף סוכר (לא חובה!)
צרור עלי בזיליקום שטופים
4 גבעולי אורנו טרי/ כף אורגנו יבש
כף שמן זית משובח
רבע כוס גריסים שטופים או קוואקר
בסיר בנוני מחממים את השמן ומטגנים את הבצל והכרישה עד שמזהיב.
מוסיפים את הסלרי הקצוץ ומאדים לכמה דקות.
מוסיפים את העגבניות, שום, מים/ציר עוף, תבלינים.
מניחים בנוזל את צרור עשבי התיבול.
מביאים לרתיחה , מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה למשך שעה עד שהכול מתרכך.
מוציאים את צרור עשבי התיבול.
מערבלים את הכול יחד למחית חלקה. טועמים ומתקנים את התיבול לפי הצורך.
מוסיפים את הגריסים או הקוואקר , מערבבים ומבשלים עוד 30 דקות על אש נמוכה.
מכבים את האש, מוסיפים מעל עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה) ובתיאבון!