פרגיות ממולאות בשר

מתכון מדהים למנה עיקרית סופר טעימה, חגיגית ומפנקת,

קל מאוד להכנה.

 

רכיבים:

8 פרגיות (לשטח דק).

למילוי:

  • 300 גרם בשר טחון (ניתן בקר רזה- כתף).
  • חצי בצל סגול וחצי בצל לבן.
  • כוס עשבי תיבול קצוצים דק (כוסברה, פטרוזיליה, בזיליקום).
  • 3 כפות שמן זית.
  • 2 שיני שום כתושות.
  • כפית פפריקה מתוקה.
  • חצי כפית כמון.
  • מלח ופלפל שחור גרוס.

לרוטב:

  • 2 כפות סילאן.
  • כף צ'ילי מתוק.
  • כף סויה.

ובנוסף:

  • סלסלת פטריות שמפניון טריות.
  • ראש שום מופרד לשיני שום שלמות ומקולפות.
  • 2 ענפים של אורגנו או זעתר טרי.

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  2. במחבת טובה, מזהיבים את הבצל עם 3 כפות שמן, סוגרים את הבשר עם הפפריקה, שום, כמון, מלח ופלפל. ומקררים לטמפרטורת החדר.
  3. פורסים כל פרגית, מניחים מהתערובת של הבשר ומגלגלים. 
  4. מניחים כשה"תפר" כלפי מטה (ניתן לסגור עם קיסמים).
  5. מניחים בתבנית יפה ומפזרים את הפטריות השלמות ועוד שיני שום שלמות בין הפרגיות. 
  6. מפזרים מעל עלי אורגנו טריים.
  7. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום לאפייה ואופים במשך שעה. 
  8. מסירים את הכיסוי ואופים חצי שעה נוספת, עד קבלת צבע עמוק ומגרה. 

 

מגישים לצד סלט עלים רענן ונהנים מכל ביס! 

דילוג לתוכן