גיוון באוכל בריא חשוב כל כך – לא רק כדי לקבל את כל רכיבי המזון הדרושים לנו אלא גם כדי להנות מהאוכל!
קבלו מתכון טעים ובריא, מתאים במיוחד לימי קרירים
נתחי בשר עם שעועית
רכיבים:
כף שמן זית
קילו בשר שווארמה הודו או כתף בקר חתוך לקוביות (ללא שומן)
3 כוסות שעועית לבנה (אחרי השרייה של יממה והחלפת מים או לקצר תהליכים שעועית קפואה שעברה כבר בישול)
בצל לבן קטן קצוץ
בצל סגול קטן קצוץ
5 שיני שום פרוסות
פלפל צהוב או אדום חתוך לקוביות
כוס רוטב עגבניות טבעי
כוס מים (אם השתמשתם בשעועית יבשה אז 2 כוסות)
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
כף פפריקה חריפה (אפשר גם מתוקה למי שלא אוהב פיקנטי)
אופן ההכנה:
בסיר גדול ושטוח, עם כף שמן זית מטגנים את הבצלים עם שיני השום עד להזהבה, מוסיפים את הבשר
וסוגרים אותו מכל הכיוונים כדי שישמור על עסיסיות בזמן הבישול.
מוסיפים את הפלפל, השעועית, רוטב העגבניות, המים ומתבלים.
(במידה והשתמשתם בשעועית יבשה את המלח תוסיפו לא כעת אלא בסוף).
מביאים לרתיחה , מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כשעתיים וחצי, מיד פעם לערבב.
טעים במיוחד עם אורז בסמטי או אורז בר וכמובן לצד סלט חסה רענן.
בתיאבון!