מוקפצים טעימים, מזינים ודלי קלוריות

 

ירקות מוקפצים בניחוח ג'ינג'ר, עם חזה עוף ופסטה מלאה
2 מנות, כל מנה= 450 קלוריות

מצרכים:                         

  • בצל סגול- חתוך לשניים ואז לרצועות                                                                                                                                             
  • ג'ינג'ר טרי בגודל זרת, קצוץ 4  שיני שום, פרוסות דק כוס שעועית ירוקה עדינה, חלוטה במים רותחים ומסוננת                                                                                                     
  • כוס ברוקולי, חלוט במים רותחים ומסונן 2 חתיכות חזה עוף חתוך לקוביות (250 גרם) כוס מאג פסטה מחיטה מלאה מבושלת                                                                                                                              
  • כף שמן 1 כף סויה איכותית של "קיקומן או ימאסו" 1כפית סילאן טבעי
  • מלח ופלפל שחור גרוס חופן כוסברה או בזיליקום קצוץ

 

אופן ההכנה:

1. מחממים ווק על אש גדולה, כשהמחבת חמה מוסיפים את השמן ומיד את הבצל, השום והג'ינג'ר.
2. מטגנים מעט (לשים לב לא לשרוף), מוסיפים את חזה העוף לכמה דקות ואחריו מוסיפים את השעועית והברוקולי, הרוטב, מלח ופלפל- הכול צריך להיות זריז, לא לבשל יותר מדי, אחרת העוף מתייבש.
3. מכבים את האש, מוסיפים חופן של כוסברה/ בזיליקום קצוצה, מערבבים ומגישים. 

 

מוקפץ עם טונה ברוטב חמוץ חריף, על מצע אורז מלא
2 מנות, כל מנה כ- 250 קלוריות

מצרכים:                                                                                                                                                                  

  • חצי כרוב לבן קטן, חתוך לפרוסות דקות                                                                                                                          
  • 1 בצל סגול, חתוך לחצי ואז לפרוסות 5 פטריות טריות, קצוצות גס                                                                                                                                            
  • חצי פלפל אדום, פרוס חצי פלפל ירוק, פרוס
  • חופן עלי בזיליקום שלמים קופסת טונה במים, מסוננת כף שמן                                                                                                                                                            
  • מיץ מלימון אחד קטן כף סויה איכותית כפית סילאן
  • מעט מלח פלפל שחור גרוס כוס אורז מלא מבושל (רק במים)

אופן ההכנה:

  1. מחממים ווק על אש גבוהה, כשזה רותח להוסיף את השמן ומיד את הבצל לכמה דקות. 
  2. מוסיפים את הירקות לפי הסדר הבא: כרוב, פלפלים, פטריות ומקפיצים כמה דקות.     
  3. מוסיפים את הטונה ומפזרים אותה יפה עם הירקות. 
  4. מוסיפים כוס אורז מלא מבושל.                                                                                                                                                                    
  5. מתבלים עם הרוטב, הלימון, מלח ופלפל לפי הטעם.
  6. סוגרים את האש, מוסיפים את עלי הבזיליקום ומערבבים קלות.                                                                                                                                       
דילוג לתוכן