כדורי הודו-עוף ברוטב פלפלים קלויים עם בזיליקום

3 קציצות=120 קלוריות

 

מצרכים לכדורי הבשר 

  • ¼ ק"ג עוף טחון
  • ¼ ק"ג הודו טחון
  • 1 בצל, מגורר על פומפייה וסחוט
  • 1 כפית מלח
  • 1 ביצה
  • 1 כפית זרעי כוסברה טחונים
  • 3 כפות קוואקר
  • 4 שיני שום קצוצות
  • ½ צרור בזיליקום טרי, קצוץ


מצרכים לרוטב פלפלים קלויים עם בזיליקום:

  • 1 כף שמן זית
  • 2 שיני שום קצוצות   
  • 2 עגבניות מגוררות גס על פומפיה     
  • 2 כפות רסק פלפלים או עגבניות
  • 3 פלפלים אדומים קלויים ,קלופים ופרוסים לרצועות
  • 1 כפית פפריקה (מומלץ חריפה)       
  • ½ כפית כמון
  • ½ כפית כורכום
  • 1 כף סוכר
  • ½1 כוסות ציר מרק עוף

אופן ההכנה:

  1. מכינים את כדורי הבשר- מערבבים את כל החומרים, לתערובת אחידה ומניחים במקרר לחצי שעה.
  2. מגלגלים כדורים בקוטר 3 ס"מ.
  3. מכינים את הרוטב- מחממים שמן בסיר בינוני שטוח- מוסיפים שום, עגבניות ורסק ומערבבים 3 דקות.
  4. מוסיפים רצועות פלפלים קלויים, פפריקה, כמון, כורכום, סוכר ומערבבים הכל יחד.
  5. מוסיפים את ציר המרק ומביאים לרתיחה.
  6. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות, מתבלים במלח ופלפל.
  7. מוסיפים פנימה את הכדורים, מכסים ומבשלים כ-20 דקות, או עד שהכדורים עשויים.
  8. מפזרים בזיליקום בסוף הבישול, מכבים את האש, ממתינים 10 דקות ומגישים.


בתאבון
קרן לפידות-שווקי, דיאטנית קלינית

דילוג לתוכן