חזה עוף במילוי ברוקולי וכרובית – כזה חזה עוף עוד לא אכלתן!!!!

המתכון מכיל 8 מנות
כל מנה = 280 קלוריות למנה

 

מצרכים:

  • 8 יחידות חזה עוף, שטוח ודק כמו לשניצלים
  • 4 כפות פסטו או חרדל
  • כוס פרחי ברוקולי, מבושלים (אפשר להשתמש בסנפרוסט)
  • כוס פרחי כרובית, מבושלים
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • עלה דפנה
  • בצל אחד, קצוץ
  • כף שמן זית
  • 3 ראשים של בצל ירוק, קצוצים
  • 2 כוסות יין לבן
  • כף קמח, מומלץ כוסמין
  • שליש כוס מים או מרק עוף

 

אופן הכנה:

  1. מועכים גס במזלג את הכרובית והברוקולי, שהתבשלו עד לריכוך ומתבלים בחצי כפית חרדל או פסטו, מלח ופלפל, שן שום כתושה.
  2. מורחים על כל שניצל כפית פסטו ואז כף גדושה מהמלית, כך שנשאיר שוליים של סנטימטר מכל צד, נגלגל ונהדק עם קיסם.
  3. מחממים את השמן במחבת ומאדים את הבצל, השום והבצל הירוק, עד הזהבה. 
  4. מוסיפים את גלילות העוף ומשאירים על אש קטנה, עד שמזהיב מכל הצדדים. 
  5. מוסיפים את המלח, פלפל, עלה דפנה, יין לבן ומבשלים כ- 10 דקות, ברתיחה עדינה. 
  6. מערבבים את הקמח עם המים או המרק, לעיסה אחידה ומוסיפים למחבת.
  7. מבשלים עוד 10 דקות ומדי פעם הופכים את הגלילות.

 

בתיאבון

קרן הדיאטנית

דילוג לתוכן