רטבים מעולים – גיוון חובה לירקות

 

רוטב לסלט חסה/ עלים

כפית שמן זית
כף חוץ בלסמי
קמצוץ מלח
פלפל שחור גרוס
כפית דבש או סילאן
חצי כפית חרדל איכותי

רוטב לסלט ישראלי קצוץ

כפית שמן זית
לימון
מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס
לגיוון- להוסיף חופן של עשבי תיבול קצוצים- כל פעם משהו אחר:
בזיליקום/ נענע/ פטרוזיליה/ זעתר טרי

רוטב הדרים

כפית שמן
תפוז/ מנדרינה סחוט
כמה טיפות של תמצית רימונים
מלח גס
פלפל שחור גרוס

רוטב אסייתי

(מתאים לסלט כרוב וגם למוקפצים)

כפית שמן שומשום משובח
כף סויה איכותית (ימאסו או קיקומן)
כפית סילאן ללא תוספת סוכר
מלח גס מעט
ג'ינג'ר מגורד דק על פומפייה

רוטב עשבי תיבול

(מתאים גם לאורז/ בטטה)

במעבד מזון לטחון יחד:
בזיליקום, פטרוזיליה, כוסברה, שן שום וכף שמן זית

רוטב עגבניות מעניין

(מתאים לקציצות, אורז, ירקות מבושלים)
עגבניות מרוסקות
2 שיני שום כתושות
חופן עלי סלרי קצוצים דק דק
קישוא מגורד דק על פומפייה
כפית פפריקה (מתוק/ חריף)
פלפל שחור גרוס גס
מלח גס

 

דילוג לתוכן