אחד ה-מתכונים הפשוטים והטעימים ! גיוון מדהים לירקות
כי ירקות הרי חייבים להיות דומיננטיים באכילה בריאה ומאוזנת
וכמה אפשר עוד פעם סלט…עוד פעם ירקות חתוכים- משעמם!!!
מפנקת אתכם במתכון קל קל להכנה , ללקק את האצבעות, והכי כיף שזה נשאר ממש טעים כמה ימים כך שאפשר להכין בכיף מראש ולחמם טיפה (או לאכול קר למי שאוהב).
כרובית מתובלת אפויה
רכיבים:
כרובית אחת גדולה שטופה היטב
רכיבים למרינדה:
2 כפות שמן זית
כף חרדל דיז'ון
כף דבש
רבע כפית מלח גס
חצי כפית פלפל שחור גס
כפית גדושה פפריקה (מתוקה/חריפה)
חצי כפית אורגנו יבש
2 שיני שום כתושות
אופן ההכנה:
את הכרובית מניחים בכלי חסין ומחממים במיקרו כ20 דקות שתהיי רכה (אל דנטה). אפשרי גם לחלוט במים רותחים (פחות טוב- כי חלק מהוויטמינים יוצאים למים ונזרקים) .
מערבבים יחד את כל חומרי המשרה
מעסים את הכרובית טוב טוב, שתהיי ממש מכוסה.
מניחים בתבנית על גבי נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות למשך כ30-45 דקות עד שהיא מקבלת צבע יפה וכבר אי אפשר להתאפק!!!!
בתיאבון , ספרו לי איך יצא