השקשוקות של קרן- ארוחה שלמה, משביעה וטעימה !!!

כל מתכון מכיל 2 מנות, כל מנה כ-150 קלוריות

שקשוקת עגבניות ופלפלים                                                                                                                                         

מצרכים:                                             

  • 5 עגבניות אדומות בשלות, חתוכות לריבועים
  • 2 פלפלים אדומים או ירוקים, חתוכים גס לריבועים
  • בצל קצוץ
  • 4 שיני שום פרוסות דק
  • פלפל ומלח לפי הטעם אורגנו ובזיליקום לפי הטעם (למי שיש תבלין טרי, עדיף)
  • כף שמן זית
  • 2 ביצים שלמות + 2 חלבוני ביצה (רק הלבן)

אופן הכנה:   

1.מחממים מחבת עמוקה, כשהיא חמה מוסיפים כף שמן זית ומיד מטגנים את הבצל והשום עד הזהבה.
2. מוסיפים את הפלפלים ואת העגבניות לכמה דקות, מתבלים ומנמיכים את האש.
3. כאשר הרוטב נהיה אחיד ורך, שוברים פנימה את הביצים והחלמונים.
4. מכסים את המחבת ומבשלים על אש נמוכה, עד שהביצים מוכנות.

 

שקשוקת מנגולד

מצרכים:

  • חבילת עלי מנגולד, שטופים, רק החלק הירוק (לקרוע אותם גס בידיים, לא לחתוך בסכין)
  • 10 שיני שום פרוסות
  • כף שמן זית
  •  מלח ופלפל לפי הטעם
  •  2 ביצים + 2 חלבוני ביצה (רק הלבן)

אופן ההכנה:   

1. מחממים מחבת עמוקה, כשהיא חמה מוסיפים את השמן ומיד מטגנים את שיני השום.
2. מוסיפים את עלי המנגולד ומערבבים עד שהם מצמצמים מהנפח שלהם.
3. מתבלים ושוברים את הביצים.
4. מבשלים על אש נמוכה, עד שהביצים מוכנות.

דילוג לתוכן